Prima pagină > Rutine şi rutinaţi > Dan Puric la TVMania! Mare dezamăgire mare…

Dan Puric la TVMania! Mare dezamăgire mare…

Mi-a plăcut teribil interviul lui Dan Puric dn TVMania. Mi-a plăcut printre altele acea expresie sintetică: Noi mimăm occidentul! Şi nu e singura. Dar plăcerea s-a spulberat repede după ce am răsfoit mai departe revista. TVMania este la propriu o tribună a avortonilor şi siliconatelor pe are îi face harcea-parcea actorul. Mă întreb dacă nu simulează şi el (deh, e actor) intransigenţa! Să spui lucrurilor pe nume e una – să o spui în TVMania, e alta! Dar să trec peste oroarea pe care mi-o provoacă acest paradox (oare?) şi să citez aici un moment antologic:

„Fă-te că lucrezi” e deviza naţională, cretinismul naţional…

Aş mai adăuga unul: tot românul fură, de la mic la mare. Furtul este o trăsătură naţională. De aia simţi nevoia să revii la trecut. Nu pentru că atunci românii erau cinstiţi şi buni creştini, ci pentru că nu se ştia despre toate astea, pentru că nu se permitea oficial să fii idiot şi lipsit de scrupule pentru rating sau orice îţi aduce profit! Omul nou, comunist, trebuia musai să fie dat exemplu şi să se impună din afară ca o matriţă a binelui universal. Dar tot ce s-a făcut atunci nu a fost decît o parodie după Insula dr. Moreau. Nu poţi face din necioplit, cioplit, şi din oportunist, om cu şira spinării dreaptă! De aia a trebui să dispară şi Ceauşescu şi toţi ai lui, toţi care într-un fel sau altul se mai îmbătau cu iluziile unui viitor luminos într-o Românie transfigurată.

 

Găsesc pe un blog cîteva note despre D. P. din pana lui Pleşu:

http://blog.webphoto.ro/spiritualitate/andrei-plesu-ii-face-un-portret-dur-dar-precis-lui-dan-puric/

 

 

Reclame
 1. Barcaz100%
  20 decembrie 2011 la 12:03

  Dintre bube si furunculi, Plesu e buboi dar ii zice bine despre Puric. Multa luciditate pe care o consuma pe altii.

  • 20 decembrie 2011 la 12:06

   Asta e si farmecul lui Plesu sa verse pe altii.

 2. Stefania
  20 decembrie 2011 la 12:24

  Asta ma intrebam si eu aseara cand ma uitam la antena 2 (vezi, suntem asemenea, eu ma uit la antena 2 si tu citesti TV mania) si la emisiunea lui morar se facea o colecta pentru valea plopuliu. Daniela ghiorfi a trimis cateva sacose cu ea stie ce si ma intrebam daca parintele Tanase ar trebui sa refuze ajutorul acesteia. Eu cred ca el n-ar refuza, ar da fiecaruia o sansa la cainta si mantuire…tu ce zici? Asa cum Dan Puric a ales sa-si asocieze imaginea cu acea revista pentru a da sansa la trezire si cititorilor acelei reviste.

  Ce parere ai?

  • 20 decembrie 2011 la 13:59

   Mai intii ca nu obisnuiesc sa citesc TVMania – o folosesc numai pentru a urmari programele TV si in special culturale sau sportive. Am citit acel interviu pentru ca eram interesat sa stiu ce cauta Dan Puric acolo (in revista respectiva despre care am o parere extrem de proasta).
   In al doilea rind, comparatia ta nu sta in picioare – sigur ca un preot adevarat (cum nu mai sint azi) trebuie sa aiba intelegere si toleranta chiar si fata de silicoane. Dar nu sa se intreaca cu toleranta pina la a abuza sexual de copii si a practica sistematic pederastia cu ideea ca nu conteaza faptele preotului, ci faptul slujirii, cind el se transfigureaza (incredibil! dar ei asa se justifica).
   In fine, nu stiu ce are Dan Puric cu lumea, de ce e asa pornit cind el insusi imi pare cam bufon si profitor (vezi si cele spuse de Plesu, la care ader), un vinator de imagine publica cu trimbitasi care il ridica in slavi cum se obisnuia pe vremuri cu „regretatul”. Chiar nu vad despre ce trezire e vorba la el. Cred ca s-au cam incurcat limbile!

 3. mircea
  26 decembrie 2011 la 19:52

  Aparitia lui Dan PURIC pe antenele lui voiculescu ma pune pe ganduri. Poate ca si-a propus sa intre EL INSUSI in latrina (tv-uri) pentru a o curata – din interior. Nu stiu… Dar, la inteligenta sa ar trebui sa-si dea seama ca, acceptand invitatiile in tv-latrine le legitimeaza imoralitatile, scursurile. Sa dea Dumnezeu sa ma insel – si cred ca ma insel, mea culpa !

 4. 26 decembrie 2011 la 21:51

  Chiar nu stiu ce poate curata un om care sustine ca nu are niciun plan concret de curatare. Cred ca esti optimist. Din experienta stiu ca atunci cind cineva spune „cred ca ma insel” nu se inseala. Dar ramine inima, sentimentul care nu asculta de vocea ratiunii.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: