Consultaţii online gratuite

AROPA oferă consultaţii online gratuite de ani buni. Pînă acum am avut cîteva mii de „pacienţi”, mai mult sau mai puţin docili şi mulţumiţi de prestaţia noastră. Am sesizat un soi de nervozitate combinată cu insolenţă atunci cînd se apelează la noi. Ştim, desigur, că mulţi clienţi nu sînt de fapt clienţi ci persoane care se ocupă de psihoterapie (adică au cabinet şi dimplomă de psiholog) dar nu ştiu precis cum se procedează. Şi atunci, dacă tot e gratis, se prefac în pacienţi şi ne supun nouă, de la adăpostul anonimatului, cazul/cazurile la care lucrează ei.

De obicei aceşti psihoterapeuţi fără vocaţie sînt foarte recalcitranţi, ca unul care ar avea chipurile dreptul să obţină totul de la noi, gratuit, şi crede el/ea că nu i s-a oferit ce merită. Deruta lor ne confirmă părerea că nu au nimic comun cu meseria (ca mai toţi românii, de altfel).

Apoi sînt clienţii reali care se arată nemulţumiţi de „soluţiile” noastre şi, deşi total lipsiţi chiar şi de precarele cunoştinţe psihologice ale omului obişnuit, se erijează în profesionişti şi ne trag de urechi că nu am procedat cum se cade. Te întrebi, pe bună dreptate, de unde ştiu ei că nu am procedat corect, şi dacă ştiu, de ce nu se rezolvă singuri?

Nervozitatea şi insolenţa care o urmează sînt simptomele unei idei stranii care bîntuie creierele firave ale multora: dacă serviciul nostru e gratuit, fie e prost calitativ, fie trebuie să ne lăsăm călcaţi în picioare de orice neisprăvit pentru că ne face onoare să ne supună un caz. Este tipic românesc, te asigur. Şi tot tipic românesc este ca după ce ai obţinut informaţiile utile – repet, pe gratis – să uiţi să mulţumeşti!

În virtutea celor spuse mai sus, serviciul nostru gratuit se adresează numai persoanelor care dau dovadă de bună cuviinţă şi respectă indicaţiile noastre fără a obiecta. Ne rezervăm totuşi dreptul de a respingem solicitările care nu se conformează, fără explicaţii prealabile. 

Dacă eşti de bună credinţă şi ai nevoie de asistenţa noastră pentru problemele tale delicate, ne poţi contacta la adresa: http://www.psihanaliza.org/consultatii_online.html

%d blogeri au apreciat asta: