Prima pagină > Societate > Wikipedia Off

Wikipedia Off

RFI anunţă că Wikipedia versiunea engleză a decis să se închidă ca protest la legile antipiraterie online care se discută în senatul american. În fine, această mare afacere financiară botezată fals enciclopedie a ajuns la sfîrşit. Gata cu articolele scrise după ureche, gata cu supremaţia Wiki în Google contrar asigurării şanselor egale. Să fie începutul trezirii? Comunismul mascat american se reinventează sau se demască?

Reclame
Categorii:Societate
 1. 18 ianuarie 2012 la 13:55

  Mie imi placea Wikipedia fiindca am gasit pe acolo si articole interesante. Nu cred ca e de rau sa existe informatie gratuita – zic cei de la Wikipedia pe pagina neagra de acum sa ne imaginam lumea fara informatie gratuita. Cat despre suprematie – in articolele stiintifice nu se puteau (sau nu se pot, inca nu e de domeniul trecutului Wikipedia) trece la bibliografie. Nu erau considerate surse stiintifice.Poate nu toate articolele erau bine documentate, sau userii tindeau sa isi bata joc de munca altora, dar asa e omul, are tendinta de a distruge munca altuia daca e posibil…

  • ionul
   18 ianuarie 2012 la 15:09

   Wikipedia este una din marile smecherii americane care fac bani la adapostul intentiilor aparent bune. Care e problema cu aceasta “enciclopedie”? Sa dau exemplul nostru: noi – AROPA – am construit online o multime de resurse profesionale privitoare la psihanaliza. Dar in virtutea unui acord cu Google, Viki apare nedrept inaintea noastra in listari asa ca lumea citeste un articolas stingaci despre psihanaliza, si mai ales pagubitor pentru ca e scris de cretini rauvoitori, in loc sa ajunga la noi si sa aiba acces la resurse veridice, la cursuri si la discutii constructive. Google prefera site-urile fara specializare, de tip pizza, nu pe cele specializate. Acest lucru duce si la diluarea informatiei specifice ca sa nu mai adaug alte imense neajunsuri. Cit despre gratuitate exista enciclopedii profesionale online gratuite. Nu vad care este utilitatea Wikipediei decit sa promoveze incultura si prostia pentru a face bani, ce zic “bani”, sume fabuloase, trimbitind libertatea informatiei.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: