Prima pagină > Practica de zi cu zi > Un vis de panică

Un vis de panică

Am primit recent următorul comentariu pe care am permisiunea să-l public aici. Mulţumesc dlui dr. L. şi pentru apropierea faţă de psihanaliză şi metoda sa de interpretare a viselor. Îi dau cuvîntul:

Am visat o scenă parcă extrasă dintr-un film de groază: eram cu soţia mea care suferă în realitate de idei obsesive, în casă, şi încercam să ne baricadăm împotriva asalturilor unor creaturi fioroase (în vis nu era clar despre ce creaturi era vorba). Panica se exarcerba pe măsură ce descopeream locuri neacoperite prin care puteau pătrunde aceste fiinţe. Totul în vis era apăsare psihică ceea ce m-a trezit într-un final.

Cred că visul poate fi interpretat foarte simplu dacă mă gîndesc la simptomele soţiei mele, care fac parte din zona psihiatriei. Visul are acest caracter de realitate parcă dîndu-i dreptate bolnavei. Ceea ce ar putea fi interpretat simplu ca o formă de a mă uşura pe mine de eforturi suplimentare spre vindecare.  Dacă bolnava nu fabulează atunci nu este nici bolnavă şi nu are nevoie de tratament.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: