Prima pagină > Societate > TV mania în România

TV mania în România

83% dintre români privesc constant la TV şi mai ales emisiunile informative, dezbaterile… Dacă e aşa, e de rău! O masă de manevră gigantică pentru politicieni şi comercianţi. Oare cîţi sînt conştienţi că televiziunea este o fabrică de iluzii (ca şi cinema-ul) ?  Cîţi realizează că marota libertăţii în capitalism înseamnă de fapt uniformizare şi stupidizare? Nimeni, probabil, sau poate restul procentului al celor care nu privesc constant sau deloc. Există oare şi eliberaţi de televizor? Oamenii liberi să stea cu gîndurile lor – poate marginalizaţi de acele gînduri „ale lor”? Sau ăştia sînt dependenţi de ziare, de radio?

Indiscutabil că ai un comfort imens şi o pace cvasitotală atunci cînd faci abstracţie de TV, ziare şi radio.  Am avut o experienţa îndelungată cu lipsa oricărui interes pentru TV şi restul. O experienţă pe care nu o regret acum.

Reclame
Categorii:Societate
  1. 16 decembrie 2011 la 21:37

    Daca nu ne uitam deloc la tv sau nu citim deloc ziarele exista riscul sa nu mai fim informati, sa nu mai stim ce se petrece in jur, sau cel putin asa se spune. Adevarul e ca sunt multe lucruri la tv care nu merita vazute, care nu au nici o valoare. Nu sunt deloc dependenta de tv, foarte rar ma uit daca ma mai uit. Observ multa lume care critica tot ce vede la tv dar de uitat tot se uita. Personajele promovate nu au nici o valoare, multe emisiuni nu contin decat barfa etc.

  2. 28 decembrie 2011 la 20:02

    Despre romanii ca popor aflam de la Gigi Ghinea ca asteapta prea mult ca fericirea sa vina din afara. Asa se face ca dam vina pe cei care conduc tara, pe guvern. Nu depinde fericirea noastra personala de altii. Nu depinde de scandalurile de la televizor, care ne intoxica viata. Si tind sa cred ca Gigi Ghinea are dreptate. Acesta pare sa fie o consecinta a privitului la tv: critica lumii in care traim ca urmare a criticii programelor, personajelor care apar, apoi cautarea cuiva drept vinovat pentru asta, si apoi blamarea societatii actuale pentru nefericirea spectatorului la tv si nu numai.

  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: