Prima pagină > Societate > Eminescu pomenit de Biserica Ortodoxă

Eminescu pomenit de Biserica Ortodoxă

Impresionantă slujba de pomenire a Bisericii ortodoxe dedicată lui Mihai Eminescu şi Ion Creangă, ieri. Puţină lume pezentă – oare cîţi mai au timp în plină criză guvernamentală şi în pragul vacanţei de vară de aceste personaje cheie ale culturii clasice româneşti?!

Reclame
Categorii:Societate
 1. 17 iunie 2017 la 9:46

  Am vazut ca tinerii de varsta mea nu prea mai apreciaza Biserica, ei o vad ca pe o mare afacere care nu mai are nicio legatura cu sufletul.Ei vad mai marii Bisericii care vin cu masini scumpe si lanturi mari de aur la gat.
  Probabil de aceea multi refuza sa mai se duca la Biserica..

  Parerea mea e putin diferita.Sint multi tineri care habar nu au ce inseamna religia si nici nu au respect pt cele sfinte.Rad fara sa inteleaga mare lucru, fara sa fi citit vreun lucru ce si cum cu religia asta, oricare ar fi ea..

  • 17 iunie 2017 la 11:57

   Biserica e si afacere. De fapt biserica ortodoxa romana e scindata – de o parte, ierarhii care fac afaceri, bani, masini, srl-uri etc. si pe de alta parte preotii – o parte din ei – calugarii – o parte din ei si sustinatorii ortodoxiei care nu sint functionari ai bisericii, care cred sincer. Dar chiar daca nu ar mai fi nimeni sincer, asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista sau sfintii ortodocsi au gresit etc.
   Nu se citeste nimic despre cele sfinte? Dar despre ce se citeste? Iti spun eu ca nu se citeste nimic nici in legatura cu psihanaliza. Deci e un fenomen general de absenta de la realitatea interioara spirituala sau psihica. Totul in afara si in consum.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: