Prima pagină > Rutine şi rutinaţi > Yahoo şi politica spamului

Yahoo şi politica spamului

M-am trezit azi cu un mesaj spam in inbox la contul meu de Yahoo. Am dat să-l cotez spam dar mi-am dat seama că nu pot. Yahoo nu-mi permite. Acolo unde trebuia să fie locul de selectare este o poză a celui care mi-a trimis gunoiul lui. Interesant, îmi zic. În timp ce mesajele pe bune de multe ori nu ajung în inbox, cele nedorite ajung şi asta pentru că sînt, am aflat, sponsorizate. Adică, mai pe scurt, dacă plăteşti, atunci comerciant te numeşti şi poţi expedia mizeria ta în orice inbox de la Google. Mărturisesc că această politică a spamului mă intrigă. Nu că ar fi ceva unic şi doar la Yahoo, ci pentru că denotă o lipsă totală de echidistanţă şi fairplay. Şi mă întreb, desigur, ce alte asemenea concesii se mai fac, pe Internet, de divesre alte firme cu nume sonor?! Întrebarea e pur retorică. Ştim cu toţii că în ciuda aparenţei activitatea pe Net este controlată şi cenzurată cu cerbicie. Rămîne doar impresia iluzorie că totul se desfăşoară liber, fără restricţii. Ceea ce convine trece, ceea ce nu, nu trece.

Experienţa arată că această politică deşi pare justă – pentru că ne gîndim la toţi demenţii care scriu tîmpenii cu carul – în realitate ea afectează mai mult pe cei bine intenţionaţi. Pentru că lucrurile indezirabile nu sînt doar tîmpeniile şi produsele intenţiilor rele ci şi cele produse de bunele intenţii. Dincolo de internetul ca distracţie sau informaţie, este unul politic şi economic. Iar aceste aspecte sînt de departe cele mai importante. Sau în orice caz primează…

Reclame
  1. 25 septembrie 2016 la 21:41

    Nu prea mai e aceeasi libertate pe net de cand s-au inchis niste site-uri de luat filme si carti gratis. Probabil au nevoie de un numar cat mai mare de useri? Oricum publicitatea e peste tot, si fluturasi multi indesati in cutia postala, si de ce nu, in mail, plus la telefon te tot suna cu oferte. Eu sterg pur si simplu mesajele spam. Si pe mail-uri institutionale se primesc o multime de spam-uri si asa se mai sterg odata cu ele si mesaje importante din greseala. E adevarat ca pe google mail parca vin mai putine, cel putin asa e la mine.

  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: