Prima pagină > Societate > Psihologia ţînţarului hămesit

Psihologia ţînţarului hămesit

Dna Kovesi a aparut pe un canal stirist si ne-a vorbit foarte clar despre vointa sa de a continua chiar daca e vorba sa aresteze si 10.000 de omeni. Noi stim ca dinsa si stie, si banuim ca cifra nu e exagerata. Dar, desigur, nu ne ratoim la micii pacatosi cu ale lor magazine de tutun, dulciuri si bauturi, care fac ce fac sa o scoata la capat cu un TVA ametitor si alte mii de taxe. Noi ne gindim la marii hoti, cei care fura de la stat sau pe baza statului.

Dna K. este frapata de faptul bizar ca desi se stiu urmariti sau chiar in timpul anchetei multi continua afacerile ilegale ca si cum nimic nu s-ar intimpla. Domnia sa e de parere ca fac asta pentru ca nu se tem sau se cred inaccesibili. Poate ca da. Mai exista si o alta explicatie: psihologia tintarului hamesit. Un tintar hamesit simte de la distanta singele si presat de dorinta de infruptare intra ca intr-un fel de nebunie. Isi risca viata, pierde orice reflex de conservare si suge! Pina la epuizare…

La fel si cu domnii care au de-a face cu banul public sau care detin friiele puterii. Nici ei nu rezista tentatiei de a se infrupta si o fac cu acelasi minus de instinct de conservare ca si cum ar fi niste naufragiati pierduti pe mare si lipsiti de orice speranta de salvare.

Psihologia tintarului hamesit nu se explica prin penurie. Omul obisnuit care sufera de lipsuri isi completeaza finantele muncind mai mult sau mai putin (i)legal. Hotul cu staif este intotdeauna un expert, un sef, un cineva mare-si-tare, si foarte constient de valoarea sa. Totodata sigur ca lumea ii datoreaza ceva si ca este in dreptul lui sa se indestuleze de la lume. Psihologia superomului mare-si-tare se impleteste astfel cu cea a tintarului hamesit si da, in final, tipul psihologic de smecher cu studii pe care il vedem zilnic pe canalele TV.

 

Reclame
Categorii:Societate
  1. 16 aprilie 2015 la 20:21

    Altcineva intr-un ziar in compara cu maniacii aceia care joaca la pacanele, pana ajung sa piarda tot, chiar si viata.

    • 17 aprilie 2015 la 11:12

      E ceva de manie in foamea lacoma de bani. Eu as apropia-o mai repede de betie sau de neputinta de a renunta la cafea (droguri) etc.

  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: