Prima pagină > Rutine şi rutinaţi > Iohannis la 100 de zile sau utopia „guvernului meu”

Iohannis la 100 de zile sau utopia „guvernului meu”

Iohannis îşi prezintă raportul după 100 de zile. La un moment dat spune că trebuie să avem răbdare. Anumite lucruri nu merg cum s-ar fi crezut – deci, nu există perspective imediate. Noi ştiam asta deja – din instinct sau din clarviziune şi ne mirăm că fostul primar al Sibiului e opac la asemenea evidenţă. Lucrurile nu merg mai bine cu el în politica externă, ca să nu vorbim de cea internă.

Dar ce ne surprinde mai mult este duplicitatea preşedintelui (surpriză pentru că el este etnic german şi noi puneam ambiguitatea pe seama românismului): conştient că guvernul Ponta nu este performant, Iohannis îşi propune totuşi o relaţie bună cu el.

Ori una, ori alta. Ori îţi dai seama că nu poţi colabora cu neo-comuniştii – ei merg o vreme cu tine apoi se întorc la valorile şi interesele personale şi de clan – şi atunci demaşti hotărît colaborarea, ori nu îţi dai seama, colaborezi cu ei, şi atunci nu mai vorbeşti de “guvernul meu”. De altfel, un “guvern al meu” nu poate exista la noi. Poate exista un staff al tău, ca preşedinte, adică format din oameni pricepuţi şi de încredere, dar nu un guvern care, oricum, ca să obţină o majoritate trebuie să fie viu colorat.

Să-i spunem dlui Iohannis deci că e timpul să ne trezim la realitate, să ne şlefuim discursurile aşa încît să elimine duplicitarismul şi că, în ultima instanţă, aşa cum procedează el, cu capul plecat şi mîna întinsă, nu realizăm România lucrului bine făcut!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: