Prima pagină > Societate > Timpul lui Tănase a trecut

Timpul lui Tănase a trecut

Stelian Tănase acuză presiunile politice enorme asupra televiziunii. PSD ar dori ca emisiunile să fie favorabile guvernanţilor. Ponta, ca de obicei, neagă influenţa politicului zicîndu-ne că de aia l-a numit pe Tănase în fruntea TVR, ca să ducă televiziunea unde vrea. Tănase insistă şi dă nume. Ponta trece la atac: ratingul mic al TVR şi datoriile mari… Uită, evident, că televiziunea publică nu este comercială, deci nu poate face rating şi nici profit. Sau nu uită, dar trebuie să acuze. În realitate, TVR sub conducerea lui Tănase s-a schimbat substanţial. Dacă e să numesc numai şi programele de la TVR 2 şi este suficient să arăt că direcţia asumată este una inteligentă şi mai ales adevărat culturală. Nu sînt un fan al lui Tănase dar nu-i pot nega calităţile indiscutabile!

Să conchidem că TVR nu este o fabrică de bani – deci pare aiurea în raport cu ceea ce credem noi despre profit TV – dar are un merit indiscutabil în propagarea culturii autentice şi mai ales româneşti! Pentru asta merită să existe şi să fie susţinută prompt.

Mă tem însă că timpul lui Tănase a trecut (e chemat să dea explicaţii). Să nu uităm cu ce repeziciune sînt schimbaţi oamenii din funcţiile importante, cu mult înainte de a arăta că ştiu ceva, că sînt utili. Sau tocmai de aia, ca să nu arate că sînt utili. Decidenţii iubesc, evident, oportunismul şi lipsa de profesionalism. Este chiar o politică aceea de a compromite tot ce e român ca să putem zice că nimic bun nu se naşte aici. Voi reveni.

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: