Prima pagină > Rutine şi rutinaţi > Imagini ale declinului în România de azi

Imagini ale declinului în România de azi

Imaginea privatizarii in Romania post-ceausista

Imaginea privatizarii in Romania post-ceausista

Odinioară se găsise soluţia informării generale în legătură cu banii publici: se puneau pancarte pe un drum, un parc, o bancă etc. cu „Aici sînt banii dvs”. Dar drumurile se stricau repede, ca şi parcurile iar pancartele păreau simple ironii la adresa noastră. S-a renunţat la ele. Acum a apărut altă modă: un actor cunoscut şi respectat ia scurte interviuri unor persoane care au beneficiat de fondurile europene în diverse afaceri minore, locale. Nu mai e vorba de banii publici – de iniţiativa edililor – ci de absorbţia (mult comentată) a fondurilor europene. Aceste interviuri scurte trebuie să ne convingă că EU este o mană cerească pentru România care, aşa cum ni se demonstrează tot la TV, este furată. Economia ţării a fost demolată sistematic, marile unităţi industriale vîndute la fier vechi etc. Soluţia este că absorbim fonduri şi să facem borduri. În fiecare an electoral punem din nou borduri, săpăm şanţuri şi devastăm traficul auto ca să se vadă cît de gospodari sîntem.

Cam asta e imaginea României conduse de oameni fără har, incapabili de proiecte serioase, plictisiţi, morocănoşi şi plini de importanţa persoanei lor. Din acest declin nu vom ieşi nicioadată – în orice caz, nu azi…

Suspect e faptul că nimeni nu pare afectat de acest fenomen devastator. Toţi sînt liniştiţi şi preocupaţi de telefonia mobilă sau de alte jucărioare inutile care trebuie să compenseze dezastrul vieţii zilnice, dar în fond nu fac decît să infantilizeze. La sfîrşit de week-end se trag artificii în parcuri printre dughene cu mici şi bere. Lumea pare în extaz. Fără comentarii.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: