Prima pagină > Societate > De ce nu mergem la vot

De ce nu mergem la vot

Sub 30% din populaţie se prezintă la vot. Nu numai la noi ci şi la ei. Un motiv să credem că românii sînt aliniaţi în regulă la exigenţele europene – ei, sceptici (şi isterici) – noi sceptici. Am învăţat repede să absentăm de la o iluzie a democraţiei ca de altfel tot ce ne vinde o parte din occident cu credinţa că ce nu merge la ei, merge la noi.

Sînt unii care spun – e bine, nu trebuie să mergem la vot, e libertatea noastră să decidem dacă mergem dar mai ales acest gest este şi el politic, ca penalizare a politicienilor care nu fac nimic real pentru România. Dar sînt şi alţii care ne otrăvesc şi reclamă lipsa noastră de claritate şi viziune, chipurile penalizarea politicilor s-ar efectua mai bine dacă am merge la vot. Altfel, zic aceştia, să nu mai avem pretenţii, să nu mai criticăm etc.

Eu zic că omul politic nu este neapărat votantul. Mai zic că penalizarea este reală nevotînd. În fond ceea ce criticăm noi nu este eficienţa partidelor politice, ci a guvernanţilor, ceea ce implică guvern, parlament, justiţie, asistenţă socială etc. Dezinteresul faţă de votul în parlamentare este un semnal al lucidităţii. Nu obţii nimic trimiţînd în parlament pe cineva anume. Românii nu au ceva de spus în parlamentul european. Intrarea noastră în Europa a fost una de formă. Stăm pe margine şi executăm. Mai mult chiar, şi ei, democraţii, occidentalii, sînt sceptici. UE nu funcţionează. Cum ar putea funcţiona această construcţie aberantă? Şi ce înseamnă, în fond, „funcţionează”?

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: