Prima pagină > Societate > Cine sînt nostalgicii?

Cine sînt nostalgicii?

Marşuri şi demonstraţii de amploare cu ocazia zilei muncii în toată lumea… la români dictează „tradiţia fripturii de 1 mai” cum formulează o crainică tv!!! Altfel zis, românii nu au nimic de obiectat, nimic de negociat sau pur şi simplu de impus Puterii. Ei sînt mulţumiţi dacă li se permite să se îngrămădească pe cîţiva metri pătraţi într-o pădure ofilită, la grătare afumate şi tone de bere ca să urmeze tradiţia fripturii!!! Sau cel puţin aşa trebuie să credem dacă urmărim ştirile tv. Este interesant că toate televiziunile comerciale ne prezintă cu detaşare şi asentiment cetăţeni aflaţi la mare, munte sau aiurea în faţa grătarelor chiuind veseli şi fără griji ca şi cum totul ar merge strună.

Şi totuşi, o statistică proaspătă arată că nu toţi românii cred că 1 mai se serbează cum se cuvine. E vorba, evident, de „nostalgicii comunismului”, cum sînt ei botezaţi de ştirişti – şi care însumează procentul de departe cel mai mare. Despre ei nimic decît o cifră…

Mai sînt şi cei care au renunţat să mai meargă la grătare sau în excursii din lipsă de bani – un procent important. La fel, nu interesează decît ca număr.

Dacă în România ar mai rămîne doar 1-2 cheflii, televiziunile ar fi exclusiv concentrate pe ei!!! Imaginea vieţii bune, a veseliei fără margini, a hedonismului extrem trebuie să oculteze realitatea sumbră a unei românii pierdute în colaps economic şi cinism politicianist. Totul trebuie să pară luminos şi prosper după reţeta „epocii de aur” a ceauşismului real. Şi atunci cine sînt de fapt nostalgicii?

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: