Prima pagină > Societate > Piaţa organelor

Piaţa organelor

Tot mai mult în ultima vreme aud ştiri despre transpllant de organe şi laude la adresa donatorilor mărinimoşi etc. Desigur că accentul se pune pe merit, pe pietate, pe dorinţa de a salva vieţi. Şi asta merge atît de departe încît în noile carduri id cu cip se va specifica dacă posesorul este sau nu de acord să doneze organe. sta ca să nu se mai piardă vremea cu detaliile şi formalităţile. Mai că-ţi dau lacrimile dacă nu ştii ce afaceri se fac cu organe, ce sume fabuloase se strîng din exploatarea naivităţii şi, de ce nu, a avariţiei.

Transplantul de organe (ca şi eutanasierea asistată) este una din provocările de ultimă oră a ideologiei consumului şi a efectelor ei într-o lume desacralizată axată exclusiv pe cultul banului şi al puterii. Să observăm că interesul exclusiv pentru consum face din oameni anexe ale produselor de piaţă!

Odinioară Freud cita o reclamă americană al cărei cinism nu poate să nu ne scandalizeze şi azi (motiv pentru care Freud nu a iubit niciodată America): De ce să continui să trăieşti cînd ai putea fi înmormîntat numai pentru 5 dolari?

Chiar aşa! În fond ai 5 dolari pentru înmormîntare la care se adaugă cîteva mii pe organe. O adevărată afacere care nu trebuie ratată! De aici şi pînă la piaţa organelor nu e decît un pas. Mai trebuie doar convinsă mulţimea care are desigur o oarecare inerţie la noi.

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: