Prima pagină > Societate > Obiectivitate la români

Obiectivitate la români

Digi 24 se susţine mereu ca un post echidistant, axat pe ştiri şi mai ales pe obiectivitatea lor. Recent, cu ocazia evenimentulor din Ucraina, postul a făcut însă şi exepţii prezentînd ştirile cu ruşii precedate de un montaj de steaguri rus-sovietic sugerînd revenirea imperiului, cum mai zic unii. Poate că aşa este – ruşii vor să-şi refacă graniţele – cine ştie? Fapt e că la noi ştirile sînt cenzurate în continuare pentru că trebuie să fie corecte politic. Indiferent că e vorba de Antena 3 sau de Digi 24. E un sentiment neplăcut să nu ai acces la realitate, să simţi că alţii, persoane obscure fără scrupule şi deontologie, îţi modelează percepţia politică.

Rusia nu este inocentă – o ştim – dar nici America sau UE. A vrea să demonstrezi cu tot dinadinsul că ruşii sînt ăia răi şi că „ai noştri” sînt cei buni, fără pată,  nu este doar o dovadă de infantilism politic ci şi de lipsă de viziune. Politica se schimbă continuu, ca vremea – mîine sîntem de altă parte şi avem de făcut alte afirmaţii. Rezerva prudentă e întotdeauna bine venită. Dar şi un semn al maturităţii politice.

Nenorocirea este că de această maturitate depinde situaţia economică a României şi implicit a românilor. Se uită des acest aspect şi prinşi în angrenajul de forţe al încleştărilor politice uităm care ne este interesul: nu triumful politic şi ideologic, ci cel economic. Ideologia cu stomacul gol, chiar dacă se cheamă aderare nu face doi bani. Dar e mai simplu să dai din gură decît să concepi programe viabile de ridicare a nivelului de trai! Demagogia şi setea de a vorbi fără şir combat pragmatismul.

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: