Prima pagină > Societate > Final de olimipadă la Soci

Final de olimipadă la Soci

Spectacol memorabil şi la închiderea olimpiadei albe de la Soci. Pur şi simplu ieşi ameţit. Dar am sesizat şi un oarecare preaplin. Bombardaţi fără scăpare de impresii şi imagini grandioase (şi lapropriu) executate cu tehnici de vis. La Ruşi? Au ruşii acest potenţial? Nu sînt ei roşii – cum spunea cineva, rău intenţionat, caracterizînd impresia finală a lumii vizavi de Rusia. Adică după toată defilarea de forţe culturale de neimaginat în USA sau altă ţări democratice, rămîi tot cu impresia imperiului comunist, cu Lenin şi Stalin! Sau cel puţin aşa se vrea să privim. Pentru că privitul nostru trebuie să fie corect politic. Musai.

De fapt preaplinul nu este doar semnul unui complex de singurătate ci chiar o provocare obraznică aruncată lumii occidentale care se încăpăţînează să vadă în Rusia încarnarea satanismului. O provocare ce vrea să zică: Bă, voi puteţi asta?

Pentru că e nevoie de o polarizare ca să meargă lucrurile ca la carte, să se întîmple ceva neapărat cu profit enorm pentru marile trusturi financiare lacome, Rusia trebuie pusă la marginea stîngă, sinistră a lumii. Iar ruşii nu vor să stea cuminţi acolo. Nici nu au de ce, la drept vobind, numai şi dacă ne gîndim că Ceaikovski se cîntă permanent, zilnic, cam peste tot, iar ăsta a fost rus! E bizar, e bizar. Să ai o contribuţie dominantă, strivitoare la cultura lumii şi să rămîi codaş la sau repetent la categoria „contribuţii esenţiale”.  Mă tot mir, aşa…

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: