Prima pagină > Rutine şi rutinaţi > Femeia intre consideratie si egalitarism

Femeia intre consideratie si egalitarism

De unde primesc spam: de la tot felul de imbecili care vor neaparat sa-mi mareasca potenta pentru ca numai asa o voi satisface pe doamna viselor mele. Adica eu sînt cvasi-impotent iar ea este continuu in stare de necesitate. De aia trebuie sa fac ceva cu gîndul ca neaparat sa o satisfac. Doamna mea devine un soi de Printesa hiper-autoritara  care dicteaza administrativ asupra vietii mele erotice iar eu, supus abandonat, trebuie sa o multumesc cu virilitatea mea fara cusur. Ideea asta idioata este hranita constant si deliberat de ideologia femeii libere si active, egale cu barbatul si vesnic in rut. Daca te uiti prin filmele americane o vezi bataioasa, agresiva, chiar brutala dar si senzuala atît cit poate fi o tipa cu forme nonfeminine, sau filiforma. Unii zic ca asta isi doresc barbatii. Eu zic ca asta isi doresc femeile. Sigur ca polemica poate dura la infinit. Eu nu fac decît sa constat efectul nociv asupra ideilor noastre privind cine si cum trebuie satisfacut d.p.d.v. erotic.

Ca lucrurile nu au sat niciodata asta nu mai zic. Relatia barbat-femeie nu a avut niciodata obsesia egalitarismului chiar daca femeia – cel putin in crestinism – se bucura de o foarte mare consideratie (sa nu uitam rolul Fecioarei si imaginarul legat de ea, in Mintuire).

Consideratie e una, egalitarism e alta. Relatia trebuie sa fie totusi ierarhica, asa cum indica si Biblia, adica una din cartile fundamentale ale culturii europene. Ideea de ierarhie este prezenta si in alte culturi, la chinezi, egipteni, sumerieni etc. Dar cine mai asculta azi?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: