Prima pagină > Societate > Halucinaţii şi bîlci

Halucinaţii şi bîlci

Halucinaţia celor 8 milarde de euro sau usd (nu era clar în mass-media) primiţi de-a moaca de la fraţii noştri chinezi a trecut ca un vis. Chiar dacă Premierul a mai diminuat suma, cam pe la 5 miliarde şi asta numai dacă ştim noi cum să… Păi noi nu ştim cum să, aşa că adio bani! Nu-i nimic, au zis unii, măcar am fost noi gazdele forumului economic. Ne-am simţit onoraţi că am plătit noi nota. Că şi avem de unde!

În prezent ne delectăm cu replicile teatrale ale Premierului şi Preşedintelui care se înfruntă viril pe tema bugetului, pardon, a accizelor la benzină. Invectivele nu lipsesc şi cum ar putea lipsi? Bîlciul trebuie să fie de pomină, aşa ca la români. La TV ni se spune ceva de genul că dacă vrem ca România să devină civilizată sîntem responsabili noi, fiecare, individual. Adică spectatorii. Nimic despre actanţi! Vorba proverbului: peştele de la cap se împute dar de la coadă se curăţă. Ideea că România merge prost pentru că e locuită de români nu include şi liderii (ei sânt pomeniţi vag numai în imnul naţional, în partea cu „barbarii de tirani”!).

Interesant cum ripostează Ponta şi membrii guvernului său la declaraţiile Preşedintelui. Sînt două direcţii: 1. preşedintele vrea să şantajeze guvernul sau USL pentru intenţia de a înfiinţa comisia parlamentară în chestiunea cu împrumutul suspect de la cec sau/şi 2 uite cine vorbeşte, parcă Băsescu n-a pus şi el accize, n-a tăiat şi el la salarii etc. Concluzia: refuzul de a promulga legea bugetului e un moft.

Păi să nu fie! Accizele alea mai pun un bir pe umerii firavi ai boborului. Şi chiar dacă Băsescu are motive personale să atace accizele, nu e mai puţin adevărat că există şi motive reale, ce ţin de diminuarea bunăstării generale. Fondul problemei este scăderea nivelului de trai, dacă de nivel mai poate fi vorba la noi (mai ţineţi minte faimoasa expresie inventată de Petre Romana: „coşul zilnic”? Vai cît se mai agitau aleşii pe tema asta!…).

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: