Prima pagină > Societate > Noi nu ne vindem ţara?

Noi nu ne vindem ţara?

Citez dintr-un articol publicat de http://www.ro-imobile.ro.

STRAINII DETIN DEJA O SUPRAFATA IMPRESIONANTA DIN TERENURILE ROMANIEI (IMOPEDIA)

Potenţialul terenurilor agricole este mult subestimat de români, care ori nu vor, ori nu au mijloacele necesare pentru a face o investiţie imobiliară strategică în acest domeniu. Tocmai de aceea, autorităţile româneşti, miniştrii sau preşedintele, fac necontenit apel la proprietari să nu îşi mai vândă cu atâta uşurinţă pământul. Statisticile arată că achiziţia unui teren agricol poate aduce un profit de 800% în timp, dar cei care ajung să îşi scoată la vânzare terenurile sunt oameni cărora nu le pasă de statistici. Ei au nevoie de bani. În acest context a apărut ideea de colectivizare modernă.
  
  Vânzând terenurile agricole, România pierde încă unul dintre avantajele uriaşe de ordin geografic pe care le are ţara noastră. Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, ne vindem încet-încet capacitatea de a ne acoperi nevoia de alimente, pe termen lung, precum şi aceea de a exporta alimente, atunci când va fi nevoie.
  
  „Nu ştiu câte autoturisme vom vinde peste 100 de ani pe pieţele externe, dar ştiu sigur că, dacă va exista o marfă care se va vinde de acum în 1000 de ani, ea este hrana. Și, după ce ne rezolvăm prioritatea acoperirii nevoii de alimente a populaţiei României, trebuie să ne propunem să valorificăm potenţialul pe care România îl are prin export de hrană, dar nu neapărat grâu şi porumb”, a menţionat Traian Băsescu.

Din fericire aflăm că: În acest context, conducerea statului a propus înfiinţarea unei agenţii de stat care să cumpere terenurile de la cei care le vând. Un fel de colectivizare pe stil nou, menită sa evite vânzarea României, bucată cu bucată, către străini.

Românii vînd cu plăcere orice le aparţine sau nu pentru că nu sînt capabili să înţeleagă rostul sau să înceapă o afacere pe termen lung (oare cînd au fost?). A cheltui imediat, a cumpăra imediat aproape orice defineşte o stare de trăire la margine, pe „ultima sută”, ca şi cum după ar veni Potopul. Nevoia patologică de a consuma orice plus incultura crasă definesc azi temperamentul românului mediu, adică majoritar. Viitorul e sumbru…

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: