Prima pagină > Practica de zi cu zi > Erori despre Freud şi vis

Erori despre Freud şi vis

Freud proposed the notorious idea that dreams are a reflextion  (sic) of subconsciousness, but Jung expanded on Freud and added another dimension to this relation. In Jung’s view, dreams not only lead to personal subconsciousness, but also to collective unconsciousness.

Ce ni se pare ciudat în fragmentul de mai sus? Termenul „subconsciousness” împreună cu „reflection” asociat cu teoria visului la Freud. Încă o dovadă că Freud nu este cunoscut, citit, asimilat de persoanele care fac assignments pe tema asta. În US se studiază Freud în licee. La noi nici măcar în facultate. Dar pare că avansul americanilor nu are chiar calitatea pe care şi-o doresc. Ei fac confuzii şi perpetuează idei străine lui Freud. Poate că totuşi rămîne (ca valoare) intenţia reală de a studia – dar noi credem că e nevoie şi de calitate.

Pe de altă parte, citatul de mai sus face parte dintr-un eseu publicat pe internet şi clasificat de Google ca foarte important, pe prima sa pagină!!! Alte site-uri care scriu coresct despre Freud şi vis nu apar decît de la paginile 5-6 în sus, sau deloc. Trage concluzia!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: