Prima pagină > Societate > Google din nou in colimator

Google din nou in colimator

Acuzat de tot felul de practici ilegale pentru a-si atrage nemeritat publicul catre propriile aplicatii. Sa mai adugam si lista de falsuri la indexare cind site-uri de doi bani, fara continut, dar americane, sint situate mai sus in top decit cele cu continut adevarat si original, dar care nu sint americane. O politica de infractori, de promovare pe nemerit si totodata de expansiune distructiva pe piata europeana. Oare nu e nimeni capabil sa stopeze aceasta mare si incredibila impostura?

Reclame
Categorii:Societate
 1. ana1983irina
  12 ianuarie 2013 la 17:21

  Si totusi, daca e cineva care cauta o informatie anume nu va deschide primul site care apare pe google, sau nu numai pe acela… Chiar influenteaza locul ocupat de un site pe google felul in care e privita informatia?

  • ionul
   12 ianuarie 2013 la 20:29

   99% din cautatori nu depasesc prima pagina si primele 1-3 site-uri listate. De aia e batalie mare pe ranking. In schimb, pozitia site-ului nu influenteaza modul cum e privita informatia.

   • 12 februarie 2013 la 12:40

    Adevarul este ca Google, intr-un mod sau altul, a reusit sa ocupe primul loc intre motoarele de cautare. Acesta este meritul lor, actual sau trecut dar inca sunt in top. Asta inseamna ca nu e nimic de facut pentru a le schimba locul pe care il ocupa, timpul va rezolva acesta problema daca nu cumva este vorba doar o frustrare a cuiva care are continut la site dar nu stie sau nu reuseste sa-l optimizeze cum trebuie (in acest sens Google are un algoritm care nu ia in calcul numai continutul sitului) sau pur si simplu despre cineva care nu se pricepe. Vorbim de SEO si SEM, eu am reusit sa aduc in prima pagina un site fara un continut bogat sau foarte revelator vis-a-vis de cuvantul cheie dupa care a fost cautat datorita faptului ca am aplicat cum trebuie regulile de optimizare ale Google (care sunt diferite de ale Yahoo, Bind sau altele). Pentru a face asta recomand tuturor celor interesati sa citeasca toate tutorialele rezultate in urma cautarii dupa cuvantul cheie „SEO” (chiar si in Google) sau sa se consulte cu cineva care stie foarte bine ce are de facut.

    Apropos, cand am spus frustrare sau lipsa de pricepere nu am vrut sa jignesc pe nimeni si nu m-am referit la autorul articolului sau al comentariilor, a fost doar o simpla exemplificare de situatii pe care eu le consider posibile !

    • ionul
     12 februarie 2013 la 12:45

     In postare problema nu este rankingul pur si simplu si stiinta de a optimiza un site cit furtul si practicile ilegale (nu conteaza ca e Google sau Yahoo) in numele bunelor intentii. Mai citeste o data.

     • 12 februarie 2013 la 12:57

      Da, inteleg, eu m-am referit simplu doar la ideea de furt la indexare, dcaa intram in amanunte sunt intru totul de acord cu politica de infractori, aceasta politica este valabila peste tot si oriunde, daca ne gandim o gasim si in majoritatea familiilor, barbatul duce o asa zisa politica de infractor versus „nevasta-sa” pentru a o putea sa o controleze cum doreste. Sunt de acord ca Google, la calibrul la care au ajuns acum colaboreaza cu guvernul american, cu alte institutii despre care noi, poate, nici nu avem habar dar americane in ideea de a reusi sa controleze o Uniune Europeana, Chineza, Araba sau „sa traim si-om vedea”. Cei de la Google nu mai sunt cei doi pusti care inca din facultate au construit un motor de cautare intr-un garaj dintr-un computer second-hand. Acum Google nu este nimic altceva decat un „Dragon” care poate scuipa foc peste ocean.

 2. ionul
  12 februarie 2013 la 13:16

  sergiucepleanu :
  Cei de la Google nu mai sunt cei doi pusti care inca din facultate au construit un motor de cautare intr-un garaj dintr-un computer second-hand. Acum Google nu este nimic altceva decat un “Dragon” care poate scuipa foc peste ocean.

  Nici nu au fost vreodata doi pusti in garaj, cum cred naivii. Asta face parte din mitologia Google. Tovarasii de la Google au stiut din start ce fac si cum fac si mai ales de ce fac. Motoare de cautare existau – concurenta era mare in domeniu – deci exista know how. Google este un fals promotor de valoare – asta este esential de stiut – sau „valoarea” promovata trebuie sa nu fie specifica, si in termeni de provenienta si in termeni de continut. In plus, el promoveaza o politica cel putin stranie prin care incearca sa elimine „concurenta” europeana pe piata americana, dar politica lor nu se opreste aici si include alte aspecte care ma determina sa zic „stranie”.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: