Prima pagină > Societate > Televiziunea le face…

Televiziunea le face…

Nişte persoane au strecurat un colet sub o maşină. Persoanele erau filate iar cea vizata (posesoarea maşiinii) era şi ea pe o listă de suspecţi. Tam-tam mare – vin experţii de la Bucureşti să dezamorseze bomba. E faimoasa C4 adusă din Rusia. Fiecare îşi dă cu părerea, de la prefect la psiholog şi fiecare are o părere personală atunci cînd nu refuză cu obstinaţie să declare ceva, pentru că nu i s-a adus la cunoştinţă, oficial, sau nu are competenţa… Pe acest fond de ameţeală generală reporterii vorbesc de interlopi, interlopii etc. Întrebaţi, cei din poliţie, de ce nu au arestat clanurile răspunsul vine prompt: nu există dovezi. Atunci de ce sînt numiţi interlopi? Nu există o hotărîre judecătorească definitivă, nu există dosare, nimic, şi totuşi sînt interlopi? Nevoia de ştiri? De morbid? Sau insinuări care să pună pe jar etica liniştii călduţe la români?

O fată cade de la etaj şi moare într-o tabără privată. La fel, opinii pro şi contra fără temei. Cineva decide că profesorul trebuie tras la răspundere, anchetat etc. – pentru că îi supraveghea pe elevi. De altfel e singura persoană care nu este intervievată. Nimănui nu-i pasă ce ştie singurul martor de prima mînă. Fata era premiantă, deosebită, avea şi un motto cum că viaţa e frumoasă – atmosferă de mare doliu la care se strecoară timid informaţia: consumase alcool. Hang the teacher!

Un reporter bîlbîit ne asigură că nu există niciun fel de om la faţa locului.

Ninsorile din iarna asta au fost dezastre! Nimeni  nu se aştepta să ningă iarna, să viscolească şi să acopere şoselele cu straturi de zăpadă. Sînt calamităţi! Voci îngrijorate ne fac să ne gîndim la iarnă ca la un fel de pedeapsă divină pentru păcatele noastre multe!

Dl Ponta ne informează despre starea bugetului. Cifre, cifre, cifre. Aflăm, parcă nu ştiam, că avem de plătit dobînzi, penalităţi, deşi nu prea înţelegem de ce şi pentru ce (nici el nu explică). Se vorbeşte numai despre datorii, resurse bugetare de identificat, despre bugetari şi pensionari. Nicio vorbă despre creştere economică (din ce?) şi privatizaţi. Televiziunea tace şi repetă la infinit informaţiile despre prima taxă. Asta să fie problema noastră cea mai arzătoare?

Începem 2013 cu senzaţia vie că nu s-a schimbat nimic. Poate doar mirosul e mai insuportabil.

Reclame
Categorii:Societate
  1. 11 ianuarie 2013 la 15:33

    Se spune ca pentru spectatorii acestor stiri ar exista o nevoie de spectacol. Iar reporterii doresc sa fie ei primii intotdeauna, chiar si daca dau informatii gresite.

  2. ionul
    12 ianuarie 2013 la 5:58

    Nici vorba. Si eu am crezut asa, ca exista imbecili care au nevoie de acest gen de stiri „facute”. Dar un sondaj al televiziunii de la care am desprins aceste „perle” a demonstrat ca nu exista prea mare public pentru aceste stiri. Si totusi continua… de ce?

  3. ana1983irina
    23 ianuarie 2013 la 6:38

    Asa cum s-a discutat pe Facebook despre serial, pentru ca e mai usor cu un astfel de nivel al emisiunilor si al publicului?

  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: