Prima pagină > Societate > Colinde pînă la refuz!

Colinde pînă la refuz!

Colinde la tot pasul, oriunde, la orice oră, zi şi nopate, în fiecare minut, secundă… Pînă la senzaţia de greaţă.  Dacă odinioară colindele erau eventual şoptite pe la colţuri (că, de, securitatea), azi sînt adevărate hituri, se pun la nesfîrşit oriunde – la radio, la TV, la metrou, în supermarket şi hipermarket, în sălile de aşteptare, spitale, clinici, aleile parcurilor… Pe starea asta de preaplin vin şi „maeştrii” comerţului înfloritor cu colinde. Aud că unul Hruşcă a făcut deja 250.000 de euro vînzînd asemenea mărfuri suprasolicitate. Acum el e înapoi în Canada şi savurează succesul dar ne asigură că pe masa lui sînt produse româneşti. Sîntem în plin extaz!

Reclame
Categorii:Societate
 1. 24 decembrie 2012 la 18:19

  Se spune ca in America se pun colinde in supermarketuri inca din noiembrie ca sa influenteze cumparaturile de Craciun cat mai devreme. Totul e comercial de sarbatori.

  • ionul
   24 decembrie 2012 la 18:46

   Desigur, asta-i explicatia – banul, banul, banul… Nimic in suflet. Cineva vorbea ieri la TV despre pierderea identitatii culturale si la romani. O data cu declinul crestinismului ortodox – ma refer la cultura crestina – indivizii nu mai au o identitate, devin consumatori. Adica particule de masa, obiecte statistice, ceva nemaintilnit in istoria omenirii. S-a dus demnitatea umana, asemanarea cu arhetipul, acum toti sint sobolani sau si mai rau… bolovani!

 2. 17 decembrie 2016 la 11:29

  Anul acesta sunt brazi la tot pasul, peste tot, i-au impodobit in parcuri inca de pe 1 decembrie, mos Nicolae a venit ca mos Craciun, pe emag s-a vandut de Black Friday un celebru brad de 10 m, emag are brazi de calitate crescuti special pentru Craciun, si daca merg cu autobuzul vad numai brazi de vanzare… Ani de zile am stat cu bradut de plastic, cand ii vad cat se agita cu brazii adevarati tocmai ca-mi vine sa nu mai cumpar ca m-am saturat de ei. Intre timp terenurile se surpa pt ca au taiat padurile din Romania.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: