Prima pagină > Societate > Cum sînt românii

Cum sînt românii

Pentru că tot suntem gata să mergem la vot, deci implicaţi politic, aş vrea să,punctez două aspecte:

1. Românii sînt foarte uşor de manipulat pentru că au o instablitate psihică excesivă. Iubesc sau urăsc (aceeaşi persoană, acelaşi partid etc.) fără niciun criteriu logic şi trec de la o extremă la alta foarte uşor!

2. Există români care sînt însă foarte stabili în opţiunile lor – implicit în cele politice – chiar şi atunci cînd ar trebui să schimbe ceva, pentru că nu au capacitatea de autocritică. Pur şi simplu nu se pot privi cu detaşare şi analiza cu rigoare. Ei rămîn mai departe susţinătorii cutărui partid chiar dacă nu au nimic de căştigat, ba chiar au de pierdut!

Aceste două categorii sînt evident amestecate şi chiar la acelaşi individ poţi găsi cînd elementele din primul punct, cînd cele din al doilea. Totul duce, fireşte, la concluzia că românii nu au educaţie civică, nu au gust pentru norme de convieţuire şi mai ales nu iubesc deloc autoanaliza.

Aseară am ascultat cîteva comentarii cu subiectul ce au bun românii sau de ce îi iubim pe români. Tema care revenea mereu era: orice popor trebuie să aibă ceva bun. Căutînd însă acest „ceva bun” la români invitaţii din studiou erau fie mai rezervaţi (românii sînt ospitalieri, dar nu prea mai sînt aşa), fie foarte optimişti (românii sînt cei mai cei, dar nu sînt lăsaţi!). Ce lipsea pregnant la comentatori era bunul simţ, logica şi autoanaliza.

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: