Prima pagină > Diverse > Hendrix în versiune românească

Hendrix în versiune românească

Am ascultat recent parcă pe TVR 3 o trupă de trei persoane, tineri, cîntînd material de la Jimi Hendrix. Nu vezi zilnic aşa ceva, şi mai ale la noi, unde muzica de acest gen este aproape necunoscută şi oricum neascultată. Deci o întîlnire plăcută cu atît mai mult cu cît băieţii se străduiau să sune ca originalul. De departe mai reuşeau – zic cu juma de gură reuşeau pentru că numai cîteva note din pasajele de chitară ale geniului Hendrix nu fac toată muzica – am putut auzi şi simţi asta pe viu. Este cu mult mai mult la Hendrix!

Mai e ceva: gestul trupei este absolut gratuit dacă ne gîndim că putem pune oricînd discurile originalului… De ce să munceşti atîta ca să cînţi pisele unui idol cînd poţi foarte bine compune şi cînta pisele tale?

Reclame
Categorii:Diverse
 1. ana1983irina
  8 decembrie 2012 la 21:32

  Posibil ca ei sa-l fi luat de model pe Hendrix, sa nu-si fi gasit inca un stil propriu, o identitate proprie… insa nu pot spune sigur, nu stiu despre ce trupa e vorba…

  • 9 decembrie 2012 la 6:42

   Nu erau pusti, amatori… Iar daca ai un model nu inseamna ca il si copiezi. Cunosc oameni care cinta cu totul altceva desi au ca modele anumite nume… Mie mi s-a părut pitoresc sa mai gasesc la noi asa ceva si totdată fara viitor. Cred ca e specific romanesc.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: