Prima pagină > Diverse > Algoritmul Google din nou criticat!

Algoritmul Google din nou criticat!

Ei bine, algo Google s-a schimbat din nou. E o frenezie incredibilă la oamenii ăştia! Mereu apare ceva nou şi mai mereu acest nou aduce mari încurcături şi confuzie. Dar ce este acest algo(ritm)? Uşor de înţeles: schema după care funcţionează indexarea site-urilor şi mai ales selectarea lor în rezultatul căutărilor după cuvinte cheie. Căci Google este (sau era) în primul rînd un motor de căutare. Ce s-a modificat mai nou? Livrarea rezultatelor în care să fie degradate site-urile care au cuvinte cheie în domeniu! Adică, dacă ai căutat „tennis shoes”, un site care are domeniul, să zicem, tennisshoes.com este automat degradat. Lucru absurd deşi, reprezentanţii Google, susţin contrariul. Astfel se face că un site intitulat ca acesta – psihanaliza.info – ar putea fi degradat (deocamdată algoritmul e testat doar la ei), la cuvîntul cheie „psihanaliza”. Nu cred că e nevoie de comentariu.

Explicaţia „lor” este simplă: multe site-uri fac bani cu domenii care includ cuvinte cheie dar au conţinut sărac sau inexistent! Evident că nu ştim, şi nu vom şti vreodată, cîte de multe sînt aceste falsuri, totuşi bănuim că sînt foarte multe site-urile serioase care vor pierde în ranking. Iată de pildă, un site de firmă – AROPA. Dacă cineva ar căuta firma prin cuvîntul cheie „aropa”, nu ar mai ajunge la AROPA (firma) ci la alte site-uri care, eventual, pomenesc de AROPA.

Şi noi avem o explicaţie: Google nu vrea site-uri cu conţinut specific, de exemplu un site care vinde numai tennis shoes.  Domnii de la Google doresc site-uri diluate, cu de toate, site-uri pizza, în care să fie pomeniţi şi tennis shoes dar şi alte feluri de încălţăminte. Deci, dacă un site se axează pe tennis shoes, adio! E degradat. La fel şi cu psihanaliza sau cu alte conţinuturi specializate… Faci un site axat pe conţinut, el pierde în ranking! Adică, este ascuns căutătorilor. Experienţa cu Wikipedia, o pizza de informaţii fără legătură, ilustrează „modelul” agreat de Google!

De ce această măsură, atacată de toţi webmasterii (de fapt, de toţi cei care au site-uri specializate) de pe mapamond? Pentru a dilua, aşa cum am spus conţinutul – şi despre asta am mai scris pe acest blog.

Dar mai sînt şi alte interese care ţin de profit financiar şi nu se pretează discuţiilor aici.

Reclame
Categorii:Diverse
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: