Prima pagină > Societate > Afară e vopsit gardul!

Afară e vopsit gardul!

Google ca şi alte forţe pe aria internetului aplică o politică cel puţin ciudată cu românii: noi venim le voi, voi staţi la voi. Adică dacă vrei să te manifeşti cumva pe piaţa americană, să zicem să vinzi ceva acolo şi faci reclamă prin Google, nu ştiu cum dar găsesc ei o cale să te împiedice ferm. Fie că vor să ţină banii în US – politica americană economică este foarte strictă cînd e vorba de scos banii din US – fie că se tem de fraudă pentru că românii, susţin ei, sînt cei mai meşteri în furt electronic! În prima situaţie nu am ce comenta – americanii au fost întotdeauna abjecţi – poate pentru că pierd mulţi bani pe alte pieţe. În a doua situaţie am ce comenta: dacă 10-15 idioţi români fură nu înseamnă că toţi românii fură. Pentru a aplica o politică rezervată faţă de România trebuie să ai o statistică serioasă care să arate că cel puţin 50% din românii de pe net fură.  Nimic de acest gen nu există. În schimb americanii vin pe piaţa noastră şi vînd, vînd, la gros. Atunci banii care pleacă afară nu mai sînt dubioşi. Sînt bani căştigaţi cinstit!

Mă gîndesc că există mulţi români care privesc Google, Yahoo, Facebook etc,. cu respect şi poate cu recunoştinţă. Ei bine, îi asigur pe aceşti naivi că nu au motive să plece capul în faţa capitalismului sălbatic american. Vă mai amintesc şi gestul de neînţeles odinioară al lui Ceauşescu de a respinge clauza naţiunii celei mai favorizate care, în fond, favoriza doar importurile americane. Americanii făceau mare caz de acest aşa-zis ajutor, de această facilitate excepţională acordată României comuniste. În realitate, vorba aceea, afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul!

O altă veche zicală spune feriţi-vă de greci chiar şi cînd fac daruri. Se poate aplica şi la americani, sau mai ales la americani. Ei respectă banul lor, pieţele lor, şi au, aşa un puritanism cînd e vorba să ne amestecăm şi noi cu ei! Reflectaţi şi treziţi-vă!

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: