Prima pagină > Societate > Facebook fără socializare

Facebook fără socializare

Statisticile arată că userii habar nu au cum sa folosească facebook, mă refer la aplicaţiile respective, sau folosesc foarte puţine. Personal, mi  se pare facebook o idioţie fără limite, ceva fără noimă, o pierdere de vreme pentru useri şi o fraiereală generală pentru ca proprietarii anonimi să scoată sume enorme neoferind practic nimic. Facebook după mine este un semn al neputinţei omului modern de a mai da bună ziua pe stradă şi totodată o formă perversă de a-şi arăta interiorul fără a avea un contact fizic firesc, cu ceilalţi. Aşa ceva nu putea fi imaginat, pentru că e împotriva naturii (naturalului) cu cîteva decenii în urmă. Adică să îmi pun nişte poze aiure pe net şi să vină anonimi cu alias ca să zică ceva la genul: Fine! Adică, pas.

Şi de ce totuşi am ales să public postările noastre şi pe facebook? Repet, nu pentru că facebook înseamnă ceva pentru noi (sau pentru ei) ci pentru că mulţi doresc să primească informaţiile aşa. Fie că nu ştiu altfel cum, fie că vor să îşi arate doza de actualitate la noutăţile internetului (fiind şi ei contribuabili anonimi la bugetul proprietarilor), fie că se simt în plus în orice ipostază, alta. Nu contează. Un singur lucru însă: nu mă tocaţi cu „reţea de socializare”. Facebook este orice – reţea, evident – dar nu de socializare. Socializare faci cînd mergi în metrou, laolată cu alţii, în parc, etc. cînd ai contact fizic, adică. Fără contact fizic, nu există socializare ci doar reprezentare. Poate o să revin la asta.

Reclame
Categorii:Societate
  1. 17 noiembrie 2012 la 15:48

    Ce am retinut e ca e foarte bun Facebook pentru o raspandire foarte rapida a informatiei.

    • 17 noiembrie 2012 la 17:02

      Chiar si de asta ma indoiesc. Daca avem un tel comun, da. Pot anunta familia ca sint OK si ca vin acasa pe data de cutare desi nu vad de ce n-o fac prin telefon. E mult mai simplu. Daca e vorba de pura informare, sistemul e foarte greoi si tehnic si uman.

  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: