Prima pagină > Societate > Demisii…

Demisii…

Este demisia lui Boc o soluţie? La ce?, ai putea întreba pe bună dreptate. Recunosc că e dificil de răspuns – niciodată nu am avut senzaţia că Boc decide ceva din mintea lui, că ceva porneşte de la el şi, deci, schimbîndu-l am pune capăt unui fenomen morbid. Pe de altă parte, problemele noastre nu sînt solvabile prin demisii de prim-ministru sau guvern. O să avem supriza să vedem că alt premier, fie el tehnocrat sau nu, va fi la fel de ineficient.

Totuşi, psihologic vorbind, faptul de a nu-l mai vedea pe Boc la faţă, de a nu-l mai auzi, de a-l ignora pare să ne oferă o oarecare relaxare. Curînd vom vedea altă figură şi, la fel, vom simţi aceeaşi tensiune acumulîndu-se pînă la insuportabil. Se pare că azi românii găsesc soluţii la probleme complicate numai prin schimbarea echipei guvernamentale.

Reclame
Categorii:Societate
 1. 6 februarie 2012 la 15:54

  politicianul roman, asa cum e gandit astazi sistemul electoral, nu poate fi decat „avatarul„ unui om cu bani si interse meschine.

  • Ionul
   7 februarie 2012 la 8:01

   Perfect adevarat. Dar ma intreb cund a devenit el asa la noi sau era dintotdeauna? Cum se „recruteaza” oare asemenea specimene?
   Comentind aseara situatia creata prin demisii si bataliile pe portofolii din PDL cineva spunea pe buna dreptate la TV : „sa-i vezi pe ailalti cind or veni in frunte ce mai lupta pe portofolii”.

   • 7 februarie 2012 la 13:41

    oameni capabili si incapabili exista in orice societate. nici societatea noastra nu-i diferita. asa cum e gandit sistemul electoral roman, oricat de capabil ai fi, nu poti avea sanse reale de castig decat daca esti sustinut financiar de altcineva. Acel „altcineva„ nu va dori niciodata sa sustina pe cineva capabil cu adevarat pentru ca ii va fi foarte greu sa l manipuleze. de aici incolo, facand o simpla deductie logica, va veti da seama de ce suntem condusi de astfel de oameni.

    • Ionul
     7 februarie 2012 la 13:50

     Nu-i de mirare ca e nevoie de bani pt ca intrega propaganda electorala inseamna costuri foarte mari. Problemele sint altele:
     1. Banii provin de la mafioti.
     2. Mafiotii platesc numai daca le garantezi profituri ulterioare.
     Dar mai este si cazul in care banii vin din afaceri cu banii publici si a veni la putere iseaamna sa ai acces la acesti bani pe mai departe.
     In fine, nu trebuie sa ne facem iluzii nici despre calitatea umana a candidatilor. Ai impresia ca in politica se string numai puslamalele.

 2. 6 februarie 2012 la 17:45

  Omul spera la o schimbare in bine…

  • Ionul
   7 februarie 2012 la 8:10

   Speranta moare ultima, nu-i asa?
   Cum crezi ca un popor cu mentalitate biblica (crestin) ar putea vedea clar ca sa faca o economie eficienta? El isi idolatrizeaza dregatorii si asteapta de la ei fapte mari. Acestia, la rindul lor, ii persecuta din sadism si sentimentul megalomanic ca ei si numai ei sint fruntea iar restul “carne de tun”. La ce mai e buna speranta? Omul spera la o schimbare? De unde sa vina schimbarea? De la D-zeu? De la Stefan cel Mare sau Vlad Tepes? O schimbare, asa, din neant?
   Uita-te in piata la naivitatea alora care cred ca se poate schimba radical viata politica la noi dar fara politicieni!!! O asemenea gindire este condamnata din fasa pentru ca nu este realista. Nu poti avea viata politica fara oameni politici. Cum nu poti avea armata fara militari.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: