Prima pagină > Societate > Iluzia reformării

Iluzia reformării

Am primit recent un mesaj prin email pe care cred ca l-ati primit mulţi. Citez un pasaj ca să vă arăt unde apare iluzia.

Prin manifestatiile de strada care au loc peste tot in Romania se cere nu doar demisia presedintelui si a guvernului, ci si reformarea radicala a clasei politice romanesti. Manifestantii nu au iesit in strada doar ca sa schimbe o marioneta expirata cu alta noua, ci ca sa construiasca o noua forma de organizare sociala, bazata pe principii noi si pe dialog social intre popor si guvernanti.
    Manifestantii nu au iesit ca sa ofere o solutie miraculoasa, ci ca sa ceara sa se inceapa construirea unei noi organizari administrative mai eficiente.
Aşadar manifestanţii cer în cor construirea unei noi organizări şi nu accesul la putere al unui partid sau altul. Păi dacă îi dăm la o parte pe politicieni, cine oare ar avea calitatea morală şi know-how, ba chiar calitatea legală să facă reforma politică şi socială? Fără politicieni nu putem crea nicio formă de organizare pentru că nu are cine să o producă!
Dar de unde vin asemenea „idei”? Iată întrebarea incitantă! Mesajul e semnat dar mă îndoiesc că semnătură identifică pe cineva precis. Totuşi se crede că fiind anonimi protestatarii pot reforma profund societatea. Ca şi cum simplul fapt de a se constitui în procentul de 99% din populaţie – cum se mai spune în mesaj – ar fi suficient ca să se nască brusc, din  neant, partide, organizaţii, asociaţii etc. cum n-au mai fost. Dacă urmărim numai şi acest gînd absurd cu siguranţă ajungem la „părintele” României modernizate. Oare ce ne mai pregăteşte viitorul?
Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: