Prima pagină > Societate > Adio Google?

Adio Google?

Senatul american votează nişte legi împotriva pirateriei pe Internet. Google şi Wikipedia, printre alţi mari granguri, au sărit de fund în sus cum că este ameninţată libera circulaţie a ideilor sau că economia americană va fi afectată la modul cel mai serios. În acest sens au fost solicitate adeziunile internauţilor care trebuiau să expedieze online protestul lor către Congres. Nu s-a specificat îmsă nimic despre legile cu pricina care apar, în fine, pentrua proteja unul din drepturile funadamentale ale omului: dreptul la proprietate.

Nu, totul este prezentat ca un dezastru! De ce? Pentru că va aduce mari pierderi financiare adevăraţilor piraţi ca Google şi Wiki. Firmele vor deveni responsabile de conţinutul pe care îl publică. Pînă acum, dacă aveam, ca proprietari de bunuri intelectuale, dreptul să protestăm şi să cerem retragerea conţinutului publicat ilegal, o făceam cu mare dificultate pentru că trebuia să identificăm adresele acestor conţinuturi şi să completăm formulare încîlcite pe care le expediam prin email şi aşteptam un răspuns zile sau chiar săptămîni, iar rezultatul era nul pentru că acel conţinut ilegal era pus din nou pe alte adrese, şi tot aşa la infinit. După votarea noilor legi revine proprietarilor de site (gazdelor) datoria să urmărească conţinutul ilicit şi tot ei răspund în instanţă pentru publicarea lui. Iată deci pricina adevărată a exploziei lui Google: va trebui să dea socoteală în faţa legii pentru futul intelectual la care se face părtaş ca gazdă de conţinut ilicit! Chestia asta îi dă peste cap pentru că înseamnă în fapt diminuarea considerabilă a porfiturilor uriaşe care le revin prin furt intelectual. Nu ştim, poate că Google şi Wiki sau alţii ca ei vor dispărea – nu vedem însă care este pierderea noastră. Există Bing ca motor de căutare care oferă şi servicii compatibile şi există enciclopedii profesionale online care pot fi consultate gratis!

Banditismul american în economie, sumele fabuloase strînse de Google şi alţii – profituri care au făcut din lucrătorii Google milionari peste noapte (am  văzut un documentar cu vilele standard de circa 2,5 milioane de dolari bucata! pe care le cumpără lucrătorii anonimi de la Google) – va fi stîrpit cel puţin parţial. Şi ce este mai important e faptul că visul Google, iluzia motorului de căutare onest etc. va fi spulberat. Adio!

Reclame
Categorii:Societate
  1. 21 ianuarie 2012 la 11:01

    Asa o fi… Totusi, mai grave mi se par cazurile cu hackerii si virusii. Creatorii de virusi ar trebui depistati si pedepsiti. Cu ce drept distrug calculatoarele cu munca unor oameni? Ar trebui niste legi si pentru asa ceva, legi eficiente. Plus ca se mai zice despre programele antivirus ca sunt create ca antidot de creatorii de virusi si apoi vandute.

  2. 21 ianuarie 2012 la 12:01

    Nu cred ca e cineva interesat sa extirpe virusii informatici – gindeste-te ce bani s-ar pierde in industria de programe antivirus. E ca si cu cancerul sau SIDA.

  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: