Prima pagină > Rutine şi rutinaţi > Psihoza Google

Psihoza Google

Google nu este nici de departe ce vrea să pară. Calitatea informaţiei oferite căutătorului este diluată de interese financiare – da, Google este o mare afacere care aduce profit în bani – şi de algoritmul de listare a rezultatelor. Acest algoritm nu are nicidecum în vedere conţinutul – aşa cum se pretinde – site-urilor indexate ci alte „perfomanţe”, străine calităţii conţinutului. De pildă, Wikipedia este automat indexat no 1 pentru că există o înţelegere între cei doi giganţi. Mai sînt şi alte „condiţii” despre care nu pomenesc aici pentru că nu doresc să ofer un curs de indexare pentru webmasterii români. Cert e însă că o căutare serioasă după termeni precişi, cum ar fi „psihanaliza”, nu întoarce rezultatele la care speri. La secţia noastră, vei găsi pe locul 1 un aticol în Wikipedia (un singur articol!!!), prost scris şi tendenţios critic, după ultima „modă” anti-Freud care bîntuie de ani buni occidentul.

Într-un cuvînt, prezentat incomplet şi denaturat, apoi combătut cu argumente care nu rezistă la o analiză lucidă, Freud e mort din faşă. Neştiutorul care caută după Freud află astfel că Freud a greşit substanţial, că psihanaliza nu este ştiinţă şi altele la fel. Le ce bun să te mai ocupi de aşa ceva?

Psihoza Google atinge tot iar autoritatea motorului de căutare este susţinută chiar şi de intelectuali gen Pleşu. Ce să mai zici în acest context?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: