Prima pagină > Societate > Un popor care se otrăveşte zilnic…

Un popor care se otrăveşte zilnic…

Azi au oprit din nou apa caldă. E o practică obişnuită în ultimele zile şi dacă îmi amintesc bine cam tot timpul. Mereu e ceva de făcut, de reparat sau pur şi simplu neglijenţă. Persoana de la punctul termic a adormit, nu a venit la treabă sau, aşa cum se scuză ei, e singură pe mai multe zone, şi, săraca, nu face faţă.

Nimic nu e clar, nimic nu e sigur. Înainte făceam reclamaţie. Telefonic. Păreau surpinşi – cum aşa, un serviciu ca al lor merge şnur! O să vadă ei, să verifice etc. dar sînt sigur că nu curge? Nu cumva e de la mine? Am verificat şi la alţii? Variaţiuni pe aceste teme. Ideea e că nu trebuie să recunoască deschis că e de la ei, chiar dacă ştiu exact despre ce e vorba.

Problema e alta: cu timpul devii indiferent. Nu-ţi mai pasă. Îi laşi să facă ce vor fără să-i mai întrebi de ce, fără să-i tragi de urechi. Şi această delăsare indusă de sentimentul că eşti un element minor într-o încrengătură complexă şi fără noimă se adaugă la năravul secular al românului de a rezista (?) în tăcere şi a se descurca cum ştie el mai bine: furînd şi înşelînd la rîndul lui. E un fel de răzbunare – uite că ţi-o fac şi eu ţie, cum mi-o faci tu mie!

Şi tot aşa perpetuăm o ură intra-etnică pentru că nu sîntem în stare să facem ordine la noi şi nici nu avem asupra cui să o revărsăm (mai nou, nici nu avem voie să o revărsăm asupra altora).

Un popor care se otrăveşte zilnic şi devine mălai mare!

Reclame
Categorii:Societate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: