Prima pagină > Rutine şi rutinaţi, Societate > Impresii latente de la alegeri

Impresii latente de la alegeri

Un comentator spunea că electoratul este prins într-o dilemă:  să aleagă partidul sau securitatea. În ambele cazuri trebuie să treacî pe la dezinfectare. Chiar nu ştiu de ce e nevoie să trăieşti dilematic şi să ai continuu senzaţia că te-ai murdărit. Sa-ţi fie silă de tine, şi asta numai ca să votezi?!

O doamnă sobră cu aer de profesoară ieşită la pensie spunea cu aplomb: mi-am făcut datoria. Tatulici nu mai putea de dragul ei şi o dădea exemplu de „aşa da” unui public strîns la grămadă ca să aplaude la semn. Totul regizat fără prea mare atenţie la credibilitate. De unde vin oare ordinele? De „sus”? Care „sus”? Mai este un „sus”?

După primele statistici de duminică seara comentatorii strînşi în studio îl criticau pe Băsescu că nu ştie să piardă. După confirmarea faptului că a cîştigat de fapt, tot ei îşi schimbau discursul iar unii chiar atacau pe perdanţi că n-au ştiut, nu s-au priceput etc. Şi toate astea pe background-ul de silă că i-au votat pe comunişti, care nici măcar nu au căştigat! Adică să fii pus la zid pentru o cauză pierdută! La ce bun eroismul?

Aştept cu nerăbdare să văd cum se modernizează România! De unde se începe şi mai ales cum se procedează. Mai au şi alte suprize în afară de înlocuirea bordurilor? Treabă de mare anvergură care necesită strategii şi „know how”, mii de specialişti cu 2-3 licenţe etc. O chestie care poate angaja „hei-rupismul” de la Salva Vişeu!

Privesc viitorul României cu încredere şi optimism că, de, aşa trebuie (mai zicea cineva).

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: