Prima pagină > Rutine şi rutinaţi > Psihanaliza periculoasă

Psihanaliza periculoasă

Din discuţiile cu S. de ieri dimineaţă aflu că el nu suportă psihanaliza! Îmi spune: un singur lucru nu-mi plăcea la tine – psihanaliza (adică faptul că mă ocup/am cu ea; cîndva l-am ajutat şi pe S. să iasă dintr-un impas, sînt mulţi ani de atunci şi era alt spirit pe acea vreme). Psihanaliza, continuă S. – e periculoasă, da, da, periculoasă. Eu n-am nevoie, ce-mi trebuie să mă psihanalizez?! 

Nu a durat mult „atacul” sau „avertismentul”, dar era oricum tardiv. S. nu mă interesează psihanalitic pentru că nu fac din psihanaliză o preocupare continuă, maniacală. E de altfel jenant, uneori, pentru că mai vrei din cînd în cînd şi puţină vrajă…

Dar S. crede că poate fi un caz. Şi intenţionează să se vîndă scump ca atare. Dacă tot vrei să mă analizezi – pare să spună acum – asta o să coste!  dar cum eu nu arăt nici cea mai mică intenţie să cumpăr cazuri, discuţia se curmă de la sine după cîteva minute.

Am mai scris despre investirea narcisică a simptomului şi cred că S. ilustrază minunat acest concept. Dacă tot nu sînt interesant pentru tine ca atare – pare să spună el – poate te interesează nevroza mea. Dar asta costă etc. etc. etc.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: